Cum să vindeci rapid un nas care curge la un copil?

-

Rinita, sau nasul care curge, nu este o boală, ci un semn de iritație sau inflamație a mucoasei nazale, adesea cauzată de o infecție. Cel mai adesea, deși din motive diferite, un nas care curge, apare mai des la copii. Prin urmare, pentru majoritatea părinților, întrebarea cum să vindece rapid un nas care curge la un copil, este una dintre cele mai presante. Pentru a răspunde, trebuie să poți identifica cauzele curgerii nasului, să știi ce mijloace vor fi mai eficiente în combaterea acestuia.

Cauza si tratamente eficiente

Cunoașterea cauzei este deosebit de importantă pentru tratarea nasului care curge la copii. In toate cauzele ar trebui să alegi remediile care elimină congestia nazală, dificultățile de respirație, iar secreția de mucus lichid sau gros poate fi redusă. Dacă unele medicamente sunt folosite pentru aproape toate tipurile de rinită, atunci altele, precum antibiotice, spray-uri hormonale pot fi prescrise doar de un medic, în special pentru un copil. SARS este cea mai frecventă cauză a rinitei la copii, alături de tuse, febră și stare generală de rău. În sezonul rece, virușii se răspândesc în mod activ în locuri aglomerate – în clinicile pentru copii, la școală sau la grădiniță. Este suficient ca un copil bolnav să răspândească în aer sute și chiar mii de viruși atunci când tușește, țipă sau strănută, ca aceștia să intre în corpul copiilor sănătoși.

Virușii se instalează pe suprafețe, jucării, ajung pe mâini copiilor și de acolo în nas și gură. Și părinții pot infecta un copil, dar cel mai probabil virusul poate să fie luat din locuri aglomerate. Prin urmare, chiar și un copil care nu merge în mod regulat în centre comerciale, cafenele și cinematografe se poate îmbolnăvi. Din păcate, infecția nu poate fi evitată.

Cum să tratezi un nas care curge la un copil?

După ce au observat primele semne ale unei răceli la un copil, de regulă, părinții se grăbesc la farmacie să cumpere de acolo medicamente care vor oferi un tratament rapid și eficient pentru răceala comună. La copii, utilizarea unor astfel de tratamente în primul rând, ar trebui să îndeplinească două funcții – să ușureze congestia nazală și să reducă secreția de mucus. În aceste scopuri, medicamentele vasoconstrictoare sunt utilizate în diferite forme. Pot fi picături sau spray-uri, însă, astfel de medicamente îngustează vasele mici din nas, ceea ce reduce umflarea membranelor mucoase și ușurează respirația. Cu toate acestea, ele doar reduc severitatea simptomelor neplăcute. Băile de aburi sunt de mare ajutor pentru nasul blocat, când mucusul este prea strâns și copilul cu greu poate respira pe nas. Pentru a face acest lucru, toarnă apă fierbinte într-un vas, adaugă o mână de flori de mușețel (sau ceai de mușețel) sau ceai de cimbru. Daca copilul este mai mare își poate pune capul peste vas în aşa fel încât să inspire aburul, dar aburul să nu opărească copilul. Un prosop deasupra capului intensifică baia de aburi. Cu toate acestea, acest lucru este prea periculos pentru copiii mai mici. De aceea, ar trebui să ții copilul în poală pentru a inspira.

Share

recente