Ce remedii există pentru durerile de genunchi și articulații?

-

Dacă genunchii nu te deranjează, este greu să te gândești la ei. Genunchiul este o articulație care îndeplinește funcția de a oferi sprijin și mobilitate în timpul mersului, alergării, săriturilor și orice altă mișcare efectuată cu piciorul. 

Fiecare genunchi funcționează datorită structurilor diferite precum oase, tendoane, ligamente, cartilaj și saci de lichid sinovial. Dacă una dintre aceste părți este deteriorată, poți suferi de durere, probleme de mișcare și inflamație.

Incredibil, problemele la genunchi sunt foarte frecvente și pot lovi în mod neașteptat la orice vârstă. Pentru ameliorarea simptomelor enervante, pot fi folosite și tratamente conservatoare, ambulatoriu și, în cazuri extreme, intervenția chirurgicală.

Mulți oameni optează și pentru lucruri naturale, cum ar fi remediile naturiste, care pot fi făcute din confortul propriei case sau pot fi alese din farmaciile naturiste. 

Ce factori de risc pot accelera uzura genunchiului?

Țesuturile articulare din genunchi își pot pierde rezistența și flexibilitatea, deoarece nu rețin lichidul necesar pentru nutriție. Există un risc mai mare decât acest lucru, dacă există anumite condiții, precum greutatea corporală în exces, exerciții fizice excesive sau supraîncărcare cu obiecte grele. Când există exces de greutate sau forță, sarcina pe care trebuie să o suporte genunchiul este mai mare. În plus, excesul de grăsime poate produce substanțe inflamatoare. Persoanele care au suferit o rănire la genunchi, au șanse de până la trei ori mai mari de a dezvolta boli articulare precoce, cum ar fi osteoartrita. Durerea și inflamația pot fi simptome al oricărui tip de tulburare articulară, de la tendinită la osteoartrită.

Care este cea mai bună vitamină pentru genunchi?

Există patru vitamine utile, despre care se spune că ajută la menținerea sănătății genunchilor și chiar ajută la eliminarea durerii și disconfortului asociat.

Vitamina A.Această vitamină este foarte valoroasă în întărirea sistemului osos, deoarece reduce afectarea celulelor și țesuturilor. 

Complexul B. Complexul B conține 8 vitamine care ajută la protejarea împotriva slăbiciunii musculare și reduc disconfortul la genunchi ca efect direct.

Vitamina D.Vitamina D este foarte importantă pentru sănătatea oaselor, deoarece ajută la reținerea calciului în oase.

Vitamina K.Această vitamină ajută la construirea țesuturilor și oaselor sănătoase prin proteine. Astfel de nutrienți pot fi obținuți din legume verzi, cereale și ouă.

Colagen pentru oase și articulații

Un tânăr cu o dietă echilibrată care nu supune structura genunchiului la uzură excesivă și nu suferă de o tulburare care compromite țesutul de colagen, nu are nevoie de suport extern pentru absorbția de colagen, deoarece corpul său este încă capabil să-și sintetizeze propriul colagen. Cu toate acestea, între 25 și 30 de ani, capacitatea de a sintetiza colagen se pierde treptat, cu o rată de până la 1% pe an.

De la 45 de ani, pierderea de colagen este mai vizibilă, iar în urma sa apar ridurile, articulațiile se macină și apar neplăceri articulare, de exemplu la genunchi. Pe de altă parte, pierderea de colagen apare și atunci când țesuturile timpurii de colagen sunt expuse la uzură prematură. Având în vedere cazurile menționate, se recomandă consumul de suplimente alimentare care conţin anumite tipuri de colagen pentru oase si articulaţii.

Share

recente